קניידלך למרק של פסח שהילדים אוהבים להכין וכמובן לאכול

אני משוגעת על קניידלך - יש לי מתכון מהמם של סבתא מרים שעובר איתי מחג לחג - אני בטוחה שתעופו עליו! אני זוכרת את עצמי כילדה, עומדת על שרפרף בבית סבתא ומגלגלת את הקניידלך וזורקת אותם אחד אחרי השני לסיר והיום - אני עושה את זה עם ילדיי וזו יופי של מסורת משפחתית העוברת מדור לדור.

מצרכים:
12 ביצים
12 כפות שומן עוף
(אני מבקשת מהקצב שלי שיפריד לי את שומן העוף, אני מניחה אותו בסיר למשך כמה דקות עד שמתקבל הנוזל)
6 כוסות קמח מצה
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה, 2 כפות אבקת מרק על 2 כוסות מים רותחים)
מלח
תמצית שקדים (מה ששמעתם! – קונים בחנויות תבלינים, אל תוותרו עליו)
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
בקערה אחדו את כל המרכיבים והעבירו את הקערה כשהיא עטופה במגבת/ניילון נצמד למקרר ל-4 שעות לפחות.

ואז המגיע החלק החווייתי – אני מזמינה את הילדים וכולנו יחד עומדים במטבח ומגלגלים קניידלך של סבתא מרים – זו חוויה מרגשת וכל כך משפחתית המזכירה לי את אותם ימים נפלאים שאינם עוד.

"זורקים" קניידלך לסיר עם מים רותחים על סף ביעבוע ומבשלים כעשר דקות עד שהם צפים.

מעבירים למרק/קערות ומתענגים!

מאחלת לכולכם חג שמח והכי חשוב – חג של יחד.

רוצה כרטיסיות שיעזרו לילדיך להתארגן בבוקר?

השאירי מייל והן בדרך אליך

אולי יעניין אותך גם:

חצ'פורי גבינה

לא, אין לי שורשים גרוזינים אבל לפני שבועות קבלתי את המתכון ואת המשלוח הטעים הזה מאקה היקרה.

אתם מוזמנים לנסות ולהכין בבית – זה טעים וזה קל חבל על הזמן!

להמשך קריאה >>

השנה יום השואה מעלה חששות ופחדים – 4 טיפים איך לעזור לילדים להתמודד

לאורך כל חיי חייתי בתחושה שמה שקרה לנו בשואה לא יכול לקרות שוב. אז לא הייתה לנו מדינה והיינו מפוזרים בכל מקום.

ואז קמה מדינת ישראל. מקום בטוח, בו אנחנו הרוב, פה אנחנו שולטים ופה אנחנו מוגנים כי יש לנו צבא חזק.

ב- 7.10 המחשבה הזו התנפצה לרסיסים.

להמשך קריאה >>

תעבירי את זה הלאה:

לשליחת הודעה בווטסאפ
1
שלחו לי הודעה
Scan the code
שלום!
אשמח לדבר איתכם
שילי